2022-04-22 13:33:56• hírek • Bede Emőke

Újabb fogságban nevelkedett vadállatokat menekítettek ki Ukrajnából

Mása érkezése. Fotók: AMP
Mása érkezése. Fotók: AMP

A 15 éves barnamedve, Bolik, illetve a 3 éves, Elza nevű farkas egész életüket fogságban töltötték. Annak idején egy csernovici hotelkomplexum közelében, egészen apró ketrecekben jöttek a világra, s sorsuk végleg megpecsételődni látszott, amikor Ukrajna heves harcok színhelye lett.

A Millió Barát Egyesületnek (AMP) köszönhetően azonban a két vadállat esélyt kapott az új életre. Az AMP által megszervezett komplex akciónak köszönhetően a Bolik és Elza szállításáról gondoskodó konvoj elindult Csernovicból, hogy aztán kb. 1000 kilométer megtétele után csütörtök éjjel a halmi határátkelőnél Románia területére lépjenek.


Az egyesület tájékoztatása szerint az út során számtalanszor megálltak, hogy ellenőrizzék az „utasok” állapotát, ám szerencsére minden jól alakult, Bolik és Elza biztonságban megérkezett Romániába. Mint írják, egészségügyi állapotuk jó, s a formalitások elintézése után a Brassó megyei Libearty medverezervátumban helyezik el őket.




Nem Bolik és Elza voltak azonban az elsők, akiket a Millió Barát Egyesület kimentett a háború sújtotta országból. Március közepén az AMP azt a Mása nevű, 22 éves medvét is kimentette Ukrajnából, aki egész addigi életét egy cirkusz porondján töltötte. A halmi átkelőnél Romániába érkező Mása azonban nem sokáig örvendhetett a medverezervátum jelentette gondtalanságnak, ugyanis mindössze három héttel a kimentése után agyvérzést kapott, lebénult, és sajnos már a kezelések sem tudták megmenteni.



Mása, a cirkuszból kimentett medve

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: